Deze stranden moet je gezien hebben op Curaçao

Gepubliceerd op 20 mei 2019 om 16:58

Deze stranden moet je gezien hebben op Curaçao

Cas abou

Persoonlijk mijn favoriet is Cas Abou, dit strand heeft alles waar je aan denkt als je het woord ''Curaçao'' hoort. Een hagelwit strand, kraakhelder water, palmbomen en surfplanken. De weg er naar toe is wat hobbelig maar wel goed bereikbaar. Eenmaal aangekomen geloof je je ogen niet, het is hier zo prachtig maar ook vrij rustig, waardoor je echt het gevoel hebt dat je op de caribbean zit. Let wel op want bij aankomst betaal je een entree van ongeveer 10 tot 12,50 per auto. 

strand bedjes zijn te huur voor 5 gulden per stuk. 


Grote knip

Ja het is echt waar, het water is net zo blauw als op de plaatjes op google. Aangekomen bij dit strand moet je nog een aantal traptreden af maar dan heb je ook wat. Maar eerst kom je aan bij een laag muurtje waar je dit idyllische plaatje helemaal in je op kan nemen. Hier is het ook erg leuk om foto's te maken hier krijg je namelijk bijna het hele strand op de foto. Ook kan je hier erg goed snorkelen, je raakt hier helemaal verzeild in de onderwater wereld. 


playa porto marie

Porto Marie is een strand wat je eigenlijk niet over kan slaan. Een dagje naar dit strand is goed te combineren met het ''flamingo spotten'' in Willibrordus een klein dorpje vlakbij dit strand. Bij St. Willibrordus liggen namelijk de zoutpannen waar flamingo’s te spotten zijn. Na het bewonderen van deze prachtige dieren zijn we doorgereden naar porto marie. De weg hier naar toe is eigenlijk al ontzettend mooi! Op porto Marie is echt alles te vinden voor een ''perfecte'' strand dag. Er is een groot restaurant waar je lekker kan lunchen, ligbedjes (tegen betaling)

Douches en je kan duikuitrusting huren. Hier kan je dus de hele dag heerlijk vertoeven. 


klein curacao

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland vlakbij Curaçao. De reis hier naar toe is al een hele ervaring op zich. Je kan hier dan ook echt alleen maar komen door een excursie hier naar toe te boeken. Als je last van zee ziekte hebt is het verstandig een pilletje tegen zee ziekte in te nemen. Aan boord worden er namelijk al zakjes uitgedeeld voor degene die zich niet goed voelen. Zelf heb ik er geen last van gehad behalve wat lichte duizelingen, maar dat is ook begrijpelijk als je de zee ziet. Aangekomen op dit onbewoond eiland lijkt het echt alsof je in een ansichtkaart stapt, ik heb hier denk ik het meest heldere water gezien ooit. Ook hier hebben we zeeschildpadden gezien. Op het eiland staat een vuurtoren waar je ook in kan klimmen, het is wel een klein stukje lopen maar zeker de moeite waard. Als je nog een stuk recht doorloopt vanuit de vuurtoren kom je bij een schipwrak, erg bijzonder om te zien maar wel gevaarlijk dus kijk uit waar je loopt want de stenen zijn glad. Maar dit is niet het enige wat wij tegen zijn gekomen, want kijkend naar de grond zie je allemaal stukken aangespoeld koraal (dit mag je niet meenemen naar huis) Snorkelen is op dit eiland ook een aanrader. Je hebt hier echt het gevoel dat je op een onbewoond eiland zit, al het eten en drinken wat te koop is op het eiland is dan ook meegenomen door andere en word aan het einde van de dag weer meegenomen.  


jan thiel 

Misschien wel een van de bekendste stranden van Curaçao. Ons resort zat letterlijk aan dit strand dus hebben we natuurlijk ook hier een kijkje genomen. En hier hebben wij geen spijt van gehad! Eerlijk is eerlijk dit is niet het mooiste strand waar wij geweest zijn. Maar wat wij wel erg fijn vonden was dat je hier bediening aan je bedje hebt. Iets te kort komen doe je hier dus niet, maar houd er wel rekening mee dat de bedjes dicht op elkaar staan. Het is dan ook een van de drukkere stranden van Curaçao. Wij zijn hier de eerste en laatste dag van onze vakantie geweest, simpelweg om de reden dat we de eerste dag wilden acclimatiseren en de laatste dag de vakantie relaxt wilde afsluiten. Er is hier ook tal aan activiteiten,winkeltjes en restaurants.  


Kleine knip

Kleine knip is een stuk kleiner dan grote knip maar daarom nog wel een bezoekje waard. 

Grote rotsen langs het water, een mooie blauwe zee en een klein overzichtelijk strand. Op dit strand zijn bijna geen voorzieningen dus zorg wel dat je zelf je eten en drinken meeneemt. 

wij hebben grote knip en kleine knip samen gecombineerd, omdat we er maar 2 weken waren. Dit is overigens goed te doen. Wij zijn eerst naar de Kleine knip geweest en daarna naar de Grote knip.


playa grandi

Als je zeeschildpadden tegen wilt komen, is dit de place to be. Wij zijn hier echt mega veel schildpadden tegengekomen. Dit strand staat ook wel bekend als ''vissersstrand'' De vissers maken op dit strand ter plekke hun vers gevangen vis schoon en gooien de restjes dan weer terug de zee in. Hier komen de schildpadden op af en daarom heb je bijna altijd wel kans om er een paar tegen te komen. Een superleuke plek dus om te snorkelen. 


playa forti 

durf jij de sprong te wagen?  Spring van een 12 meter hoge rots en zwem vervolgens terug naar het strand.

Het is een rustig strand en bestaat uit kleine steentjes. Wij zijn hier dan ook alleen geweest om van de rots af te springen. Er staat een klein restaurantje waar je wat kunt eten en drinken (en moed verzamelen) maar wat een vette ervaring om hier van een rots af te springen. Wij hebben nog even nagevraagd of het wel echt veilig was, en dit is ook het geval. Er staat een plankje en een gele streep die aangeven waar je precies moet staan. Dit is echt een ervaring om nooit te vergeten. Ps vergeet geen foto te maken


Reactie plaatsen

Reacties

Capital Funding
4 jaar geleden

We bieden € 5000 tot € 10 miljoen aan om uw kapitaal te ondersteunen
E-mail: capitallendinghelpdesk@ gmailcom